Alain Milliat

Alain är förmodligen den främsta i Frankrike (världen??) vad gäller alkoholfri dryck med tydligt ursprung som verkligen jobbar kvalitativt med råvaran. Resultatet är juicer och nektar av absolut världsklass! 

Alain Milliat planterade de första fruktträden på sin familjegård utanför Orliénas 1983. Tio år senare, när träden gav rikligt med frukt i form av körsbär, persikor, päron och äpple började Alain laborera med dryckerna. År 1997 var han klar, då hade han skapat sex stycken juicer och bad om utlåtande från Frankrikes toppsommelierer. De var imponerade, hyllade hans skapelser och uppmuntrade honom till att utveckla sin verksamhet. Sagt och gjort. 

Idag jobbar Alain Milliat med kontrakterade odlare i framförallt Frankrike och anser att råvaran är som bäst enbart i säsong och erbjuder därför en bred portfölj med varierad tillgång under året. För oss är det ett kvalitetstecken och en sund prioritering att man inte alltid kan erbjuda hela sortimentet. 

Oavsett om råvaran kommer från Frankrike eller Afrika redovisar Alain Milliat alltid tydligt vilket ursprung råvaran har. Frukten tvättas, selekteras, krossas och pressas i rumstemperatur varpå en lätt filtrering genom kieselgur och cellulosa samt en hastig pastörisering äger rum vilket ger en hållbarhet på 24 månader efter buteljering. Till Nektar använder Alain hela frukten. Efter tvättning, selektering, och krossning, balanserar han drycken med vatten, socker och citronsyra (från citron). För att förhindra oxidering av vissa frukter tillsätter Alain ibland askorbinsyra (C-vitamin). Därefter pastöriseras och buteljeras drycken. Grand Cru-jus helt enkelt!