Fentimans

Fentimans grundades av engelsmannen Thomas Fentiman 1905 och det har bryggts botaniska drycker enligt hemligt recept sedan dess. Idag bryggs den hantverksmässigt framställda drycken utanför manchester. 

Fentimans drycker baseras på färsk ingefära som krossas, ångas och sedan blandas med jäst, socker och vatten i kopparpannor. Därefter dras drycken om till stora träfat där den får jäsa i en vecka. Under jäsningen utvecklas lite alkohol men eftersom processen startats med väldigt lite socker blir det endast någon volymprocent. Jäsningen gör att aromerna utvecklas och ger dryckerna djup och karaktär. 

Efter jäsning adderas och macereras olika färska örter, frukt, aromatiska oljor, infusioner och kryddor i brygden beroende på vilken dryck det ska bli. Innan buteljering tillsätts kolsyrat källvatten för att balansera nivån av alkohol till max 0,5% samt för att addera kolsyra till drycken. Efter detta pastöriseras drycken hastigt för att förlänga hållbarheten. Slutligen värms de förslutna flaskorna för att bevara smak och doft i flaskan.

Samtliga av Fentimans drycker är hantverksmässigt bryggda och många infusioner och aromer gör man själva på bryggeriet. Varje flaska har lite fällning som följd av att drycken är ofiltrerad.